Zit het engineering van machines in jouw bloed en streef je samen met jouw team naar een optimaal resultaat? Voel je je als een vis in het water in een afwisselende en uitdagende baan bij een dynamische internationale organisatie die volop in ontwikkeling is en waar het nemen van initiatieven zeer wordt gewaardeerd? Dan komen we graag met jou in gesprek over de functie:

 

Mechanical Engineer

[40 uur per week]

Functie-inhoud

Als Mechanical Engineer ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de procesgedachte van het technologieteam, klanten, sales etc. om te zetten in een technische hoogstaande machine of proceslijn voor de cacao-, chocolade- en notenindustrie.

Tevens ben je in staat om modificaties aan machines en proceslijnen voor te stellen. Je hebt een stevige dosis materialenkennis, bent op de hoogte van de nieuwste ontwerptechnieken en hebt “value-engineering” hoog in het vaandel staan. Je bent verantwoordelijk voor alle documenten die worden gebruikt voor het productieproces alsmede voor het op klantlocatie doen van aanpassingen bij disfunctioneren van een machine.

Tot de werkzaamheden behoren o.a. het zelfstandig onderzoek doen naar verbeteringen in bestaande en nieuwe processen / systemen, het maken van berekeningen, (standaard)processchema’s, het modeleren en maken van werktekeningen, procesbeschrijvingen en PID’s, etc.

Ons verhaal

Wist je dat de overgrote meerderheid van de chocoladerepen die je in de supermarkt vindt, worden aangeraakt door een machine van Royal Duyvis Wiener? Ga met ons mee in een wereld waar chocolade en staal samensmelten. In je eerste maanden bij Royal Duyvis Wiener leer je alles over de verwerking van cacao, chocolade, noten en zaden. Als bonus komen je smaakpapillen ook aan de beurt!

Maar er is meer…

Onze organisatie onderscheidt zich door een plezierige en informele werksfeer met wereldwijd circa 250 collega’s waarvan er zo’n 150 in Nederland werkzaam zijn, waar trots en passie hoog in het vaandel staan. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid die bij jouw achtergrond en ervaring passen.

Naast een goed salaris bieden we ook een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals minimaal 32 vakantiedagen per jaar, mogelijkheid tot het volgen van (interne) trainingen, voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering, korting op verzekeringen bij Centraal Beheer en op de zorgverzekering bij Zilveren Kruis, fiscaal gunstige regeling voor de aanschaf van een fiets, gratis gebruik van onze eigen fitness-faciliteit en last but not least: de mooiste werkplek aan de Zaan!

De CAO Metalektro Basis is van toepassing op deze functie.

Wat verwachten we van jou?

Functie-eisen
Je beschikt o.a. over de volgende kennis en ervaring:

  • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een producent van kapitaalgoederen of engineersbureau;
  • Afgeronde opleiding HTS-WTB (of soortgelijk), bv. richting Engineering Design & Innovation;
  • Aantoonbare affiniteit met procestechniek;
  • Ervaring van en kennis met Inventor is een pré;
  • Werkervaring in een internationaal georiënteerde industriële omgeving is een pré;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 Functiegerichte competenties
Je herkent jezelf o.a. in de volgende eigenschappen: analytisch, nieuwsgierig, doorzettingsvermogen, resultaatgericht, zelfsturing, stressbestendig.

Onze organisatie

Royal Duyvis Wiener B.V. is opgericht in 1885 en gevestigd in Koog aan de Zaan, het hart van de cacaosector. We zijn een toonaangevende fabrikant in de wereldwijde cacao- en chocolade verwerkende industrie en optimaliseren productieprocessen door het leveren van nieuwe apparatuur en het upgraden van bestaande installaties.

Met onze vestigingen in Nederland, Duitsland en Brazilië, zijn we er trots op een solide basis te hebben gelegd door onze activiteiten en diensten in verschillende delen van de wereld uit te breiden. Onze toegewijde medewerkers zijn zeer gemotiveerd om voor onze klanten de optimale productiefaciliteit te realiseren, van rauwe bonen tot afgewerkte chocolade.

Ons kantoor is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt vlakbij de snelweg A8. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein voor de fiets, motor en auto.

Onze kernwaarden

Betrouwbaar, eerlijk, eigenaarschap, passie, respect, samenwerken & vertrouwen.

Onze kerncompetenties

Innovatief, aanpassingsvermogen, initiatiefrijk, service- en klantgericht, integer en samenwerken.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en zie je jezelf als een mooie aanvulling op ons team? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en Curriculum Vitae t.a.v. Colinda Vinke (HR Manager) via recruitment@duyviswiener.com.

Wil je eerst nog wat meer informatie ontvangen? Dan kun je ons ook bellen op nummer: 075-6126208. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.