Ter uitbreiding van ons Marketing & Sales Support team zijn we op zoek naar een (senior) Sales Engineer. Ben jij een opzoek naar commercie en techniek? Dan zoeken wij jou!

(Senior) Sales Engineer

32-40 uur per week

Functie-inhoud

De (senior) Sales Engineer werkt op het raakvlak tussen commercie en techniek. Jij ondersteunt de International Sales Manager in het vertalen van de klantvraag naar een concrete offerte. Als Sales Engineer ben je een spin in het web in het samenbrengen van multidisciplinaire kennis om de juiste oplossing voor de klant om te zetten in functionele specificaties en een bijbehorende offerte. Je werkt hierbij nauw samen met de International Sales Manager, Procestechnologen, Engineers, Inkopers en Projectmanagers en bewaakt de projectplanning van aanvraag tot offerte.

De rol heeft veel variëteit. Van enkelvoudige machines tot complete fabrieken, alles passeert de revue, afhankelijk van de vraag uit de markt. Ook heeft de (senior) Sales Engineer een rol in het doorontwikkelen van het offerteproces.

De (senior) Sales Engineer zal bij grotere projecten in het portfolio aansluiten bij het klantbezoek. Er zal dus enige keren per jaar ruimte moeten zijn voor internationaal reizen. De (senior) Sales Engineer maakt onderdeel uit van het Marketing & Sales Support team.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, zoals Technische Bedrijfskunde, Engineering of Werktuigbouwkunde
  • Je hebt affiniteit met techniek en de maakindustrie
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als (sales) engineer of een vergelijkbare rol
  • Je bent een uitblinker in stakeholder management en draait je hand niet om voor het managen van multidisciplinaire projecten
  • Ervaring met CAD software als Vault en AutoCad is een pré, maar niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor ervaring met een offertetool (bijv. Quootz).
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties

Je herkent je in o.a. de volgende eigenschappen:
Accuraat, analytisch, doorzettingsvermogen, resultaatgericht, zelfsturing, stressbestendig.

Wij bieden

Een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een baan bij een innovatieve en groeiende organisatie die verwacht dat haar medewerkers zich voortdurend willen ontwikkelen en daar ook veel in investeert. Royal Duyvis Wiener B.V. onderscheidt zich door een plezierige werksfeer met veel ruimte voor initiatieven.

Organisatie

Royal Duyvis Wiener B.V. is een van de marktleiders in de cacao en chocolade industrie en verkoopt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt machines en proceslijnen voor de wereldwijde markt. Door technologische kennis, hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen optimaliseert Royal Duyvis Wiener productieprocessen van klanten. Met ons hoofdkantoor in Koog aan de Zaan zijn wij gevestigd in het hart van de cacaosector. Royal Duyvis Wiener is in staat om de hele productieketen van cacao- en chocoladeverwerking te leveren; van cacaoboon tot chocolade. Daarnaast zijn wij actief in het uitvoeren van speciale projecten in de procesindustrie en pasteurisatie processen in de voedselverwerkende industrie (Log5).

 

Kernwaarden

Betrouwbaar, eerlijk, eigenaarschap, respect, samenwerken & vertrouwen.

 

Enthousiast en wil je solliciteren?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en wil je onze nieuwe collega worden? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae t.a.v. Colinda Vinke (HR Manager) naar: recruitment@duyviswiener.com Voor meer informatie over de functie kun je bellen naar de HR-afdeling, 075-6126126. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld