Ben jij die boekhoudkundige topper die graag onderdeel wil uitmaken van een dynamisch en technisch georiënteerde (internationale) omgeving? Dan zoeken wij jou!

Senior Medewerker Financiële Administratie
Fulltime

Ter uitbreiding van ons team Financien zoeken we een nieuwe ervaren medewerker

Functie-inhoud

Als Senior Medewerker Financiële Administratie ben je mede verantwoordelijk voor de volledige, tijdige en betrouwbare financieel-administratieve gegevensverwerking en rapportages, zowel voor de Nederlandse als Duitse entiteit. Je zult je actief bezighouden met het optimaliseren van alle procedures ter verkrijging van betrouwbare managementinformatie, het ondersteunen bij de maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen en het verbeteren hiervan. Je bent verantwoordelijk voor een correcte grootboekadministratie, het verzorgen van de CBS-aangiftes, het administratief beheren van de (im)materiele activa, specificeren van balansrekeningen, de afwikkeling van de salarisadministratie en allerlei andere voorkomende werkzaamheden.

Je doet dit samen met je collega’s van de Financiële Administratie, waarbij jullie primair verantwoordelijk zijn voor jullie eigen activiteiten en daarnaast ondersteun je de Finance Manager bij het vervaardigen van prognoses, rapportages etc.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde MBO opleiding in de richting bedrijfsadministratie;
  • Je hebt kennis van bedrijfsadministratie, fiscale en sociale verzekeringswetgeving;
  • Je bent bekend met het werken in een internationaal georiënteerde industriële of procesomgeving;
  • Circa 5 jaar ervaring in een soortgelijke positie;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Kennis van ERP-programma’s en MS Office;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

Competenties

Je herkent je in o.a. de volgende eigenschappen:

  • Accuraat, oordeels- en besluitvorming, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid, voortgangsbewaking, analytisch vermogen en flexibiliteit.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan bij een lerende, internationale organisatie waar geen dag hetzelfde is. Daarnaast bieden we een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze organisatie onderscheidt zich door een plezierige en informele werksfeer met, voor jou circa 150 nieuwe collega’s, waar veel ruimte voor initiatieven en ontwikkeling is.

Over Royal Duyvis Wiener

Royal Duyvis Wiener B.V. is opgericht in 1885 en gevestigd in Koog aan de Zaan, het hart van de cacaosector. We zijn een toonaangevende fabrikant in de wereldwijde cacao- en chocolade verwerkende industrie en optimaliseren productieprocessen door het leveren van nieuwe apparatuur en het upgraden van bestaande installaties. Met onze vestigingen in Nederland, Duitsland en Brazilië, zijn we er trots op een solide basis te hebben gelegd door onze activiteiten en diensten in verschillende delen van de wereld uit te breiden. Onze toegewijde medewerkers zijn zeer gemotiveerd om onze klanten te ondersteunen door hen te helpen bij het realiseren van hun optimale productiefaciliteit, van rauwe bonen tot afgewerkte chocolade.

Kernwaarden

Betrouwbaar, eerlijk, eigenaarschap, passie, respect, samenwerken & vertrouwen.

Onze kerncompetenties

Innovatief, aanpassingsvermogen, initiatiefrijk, serviceen klantgericht, integer en samenwerken.

Enthousiast en wil je solliciteren?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en wil je onze nieuwe collega worden? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae t.a.v. Colinda Vinke (HR Manager) naar: recruitment@duyviswiener.com. Voor meer informatie over de functie kun je bellen naar recruitment: 075-6126208. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld