Ben jij een ervaren Automation Engineer die toe is
aan de volgende stap? Dan zoeken wij jou!
Senior Automation Engineer

Full time

Functie-inhoud

Als Senior Automation Engineer ben je het 1e aanspreekpunt voor de afdeling en fungeer je als functioneel leidinggevende van de Automation Engineers. Het team maakt deel uit van de afdeling Engineering onder leiding van de Teamleider Engineering en Chief Operations Officer.

Je bent samen met jouw team verantwoordelijk voor alle werkzaamheden om onze projecten te voorzien van hard- en software. Je maakt klantspecifieke software en test de machines en processen. Je bent continue bezig met het door ontwikkelen van onze producten en het initiëren van nieuwe initiatieven en technische ontwikkelingen.

Tot de verdere werkzaamheden behoren het inbedrijfstellen van projecten op locatie (I/O check, functionele check, inregelen controleloops, software en machines aanleveren volgens contract). Je bent in staat om een vertaling te maken van een mechanische en proces technische specificatie naar een functionele specificatie voor de software (FDS).

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Electrotechniek of Technische Automatisering;
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als Automation Engineer (PLC/SCADA/HMI);
  • Je hebt kennis van VBA, C en object georiënteerde programmeertalen;
  • Je hebt kennis van Siemens automatiseringsproducten. Kennis van Rockwel is een pré;
  • Je hebt kennis van industriële laagspanningsinstallaties;
  • Ervaring met het aansturen van een kleine groep specialiseren is een pré;
  • Ervaring in een internationaal georiënteerde industriële omgeving is een pré;
  • Kennis van technologische (food)processen is een pré;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van de Franse en/of Duitse taal is een pré.
  • Heb hebt affiniteit met machinebouw.

Competenties

Je herkent je in o.a. de volgende eigenschappen:
Accuraat, analytisch, doorzettingsvermogen, resultaatgericht, zelfsturing, stressbestendig.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan bij een lerende, internationale organisatie waar geen dag hetzelfde is. Daarnaast bieden we een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze organisatie onderscheidt zich door een plezierige en informele werksfeer met, voor jou circa 150 nieuwe collega’s, waar veel ruimte voor initiatieven en ontwikkeling is.

Organisatie

Royal Duyvis Wiener B.V. is een van de marktleiders in de cacao en chocolade industrie en verkoopt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt machines en proceslijnen voor de wereldwijde markt. Door technologische kennis, hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen optimaliseert Royal Duyvis Wiener productieprocessen van klanten.

Met ons hoofdkantoor in Koog aan de Zaan zijn wij gevestigd in het hart van de cacaosector. Royal Duyvis Wiener is in staat om de hele productieketen van cacao- en chocoladeverwerking te leveren; van cacaoboon tot chocolade. Daarnaast zijn wij actief in het uitvoeren van speciale projecten in de procesindustrie en pasteurisatie processen in de voedselverwerkende industrie (Log5).

Kernwaarden

Betrouwbaar, eerlijk, eigenaarschap, passie, respect, samenwerken & vertrouwen.

Onze kerncompetenties

Innovatief, aanpassingsvermogen, initiatiefrijk, service- en klantgericht, integer en samenwerken.

Enthousiast en wil je solliciteren?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en wil je onze nieuwe collega worden? Stuur dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae t.a.v. Colinda Vinke (HR Manager) naar: recruitment@duyviswiener.com Voor meer informatie over de functie kun je bellen naar Judith Klaver: 075-6126208. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld